Ізраїль запровадив військову блокаду Лівану

Політика, Світ

Армія оборони Ізраїлю оголосила про запровадження військової блокади Лівану, а також офіційно повідомила ліванську сторону про заборону на посадку вантажних літаків із Сирії та Ірану в аеропорту Бейрута.

Про це повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Зазначається, щоб запобігти переозброєнню ліванського терористичного угруповання «Хезболла»  через Сирію та Іран, ЦАГАЛ ввів військову блокаду Лівану. Минулої доби ліванські бульдозери були атаковані з повітря, які намагалися відновити шість наземних пунктів пропуску між Ліваном і Сирією.

Військово-повітряні сили США на цьому тижні офіційно повідомили Ліван, що не дозволять літакам приземлятися в Бейруті з Сирії чи Ірану, як це сталося сьогодні вранці. Буде дозволено громадський рух. Іранські кораблі також можуть бути зупинені біля берегів Лівану.

Нагадаємо, що надвечір 28 вересня у ліванській столиці Бейрут пролунав ще один потужний вибух. Ізраїль заявив, що завдав новий удар.прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив на Генасамблеї ООН, що у разі атаки Ірану на Ізраїль, ЦАГАЛ завдасть удару у відповідь, підкреслюючи, що ізраїльські військові дотягнуться скрізь.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявила про ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралла. Він загинув внаслідок авіаудару по столиці Лівану.

Наступником вбитого ватажка ліванського терористичного угруповання «Хезболла» Хасана Насралли може стати Хашем Сафіддін. Він є другим командиром угрупування і поки що не ліквідованим.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь