Ізраїль завдав удару по російській авіабазі у Сирії, щоб знищити зброю для Хезболли

Політика, Світ

Минулої ночі на єдиній російській авіабазі у Сирії пролунала серія сильних вибухів. Імовірно, Ізраїль таким чином знищив партію зброї, яку збиралися доставити з Ірану терористам «Хезболли» через російську базу. Російська ППО намагалася збити ізраїльські ракети, але невдало.

Як пише Bild, на фотографіях і відео, знятих із довколишнього міста Джебла, видно потужні вибухи, що доносяться з боку бази Хмеймім, яка розташована за п’ять кілометрів від міста. Незабаром після серії вибухів члени руху «Хезболла» та сирійські журналісти повідомили, що ВПС Ізраїлю атакували російську базу.

Ізраїль за допомогою авіаударів вже багато років намагається порушити постачання зброї «Хезболле» через територію Сирії. Однак досі російська військова база не була ціллю цих атак. росія, як Іран і «Хезболла», підтримують сирійського правителя Башара Асада.

«Ізраїльська атака була спрямована на склад усередині російської бази Хмеймім. Ізраїль розбомбив базу за годину після прибуття на неї іранського літака Qeshm Fars Air», — написав журналіст опозиційної сирійської телекомпанії Syria TV Абдулла аль-Муса.Крім того, один із турецьких журналістів повідомив BILD, що, за даними його джерел, іранський літак приземлився на російській базі о 10-й ранку в середу, 2 жовтня, і знову злетів о п’ятій годині вечора, за вісім годин до нічних атак.

«Причиною нападів став вантаж, який він перевозив під виглядом гуманітарної допомоги для ліванців», – додав співрозмовник BILD.

За іншими даними, іранська зброя була знищена за 700 метрів від російської бази, де вона зберігалася після доставки іранським літаком. Згідно з цими повідомленнями, рф марно намагалася збити ізраїльські ракети, що наближаються.

Тим часом, вранці 3 жовтня Ізраїль завдав авіаудару по центру Бейрута, в результаті чого загинуло щонайменше шестеро людей, семеро дістали поранення.

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявили, що ліквідували високопоставленого посадовця ХАМАСу Раухі Муштаха та ще кількох чиновників угрупування. Де-факто він працював прем’єр-міністром Сектору Гази.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь