Ізраїльські військові врятували заручника з тунелю в Газі

Політика, Світ

Спеціальні сили Ізраїлю провели успішну операцію з порятунку ізраїльського заручника з тунелю в південній Газі.

Про це пише Reuters.

Заручника, 52-річного Каїда Фархана Алькаді, члена бедуїнської громади на півдні Ізраїлю, було викрадено понад 10 місяців тому бойовиками, очолюваними ХАМАС.

Алькаді перебуває в лікарні, його стан стабільний. Представник ізраїльських військових, контрадмірал Даніель Хагарі, повідомив, що операція відбулася в підземному тунелі, але не надав додаткових деталей через міркування безпеки інших заручників у Секторі Газа.

За словами військового чиновника, солдати діяли в районі, де, за підозрою, утримували заручників разом із бойовиками та вибухівкою.«Фархан був знайдений військовими, коли перебував сам, і його врятували з тунелю», — сказав офіційний представник.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, який особисто поспілкувався з Алькаді після його порятунку, подякував військовим за їхню роботу та пообіцяв, що Ізраїль продовжить невпинно працювати над поверненням усіх заручників. Він наголосив, що для цього використовуються два основні методи: переговори та рятувальні операції, які вимагають постійної військової присутності та тиску на ХАМАС.

Операція отримала широке схвалення ізраїльських лідерів, які вже майже рік ведуть виснажливу військову кампанію проти ХАМАС на тлі тиску з боку громадськості щодо повернення понад 100 заручників додому.

ЦАГАЛ заявив, що ізраїльські військові завдали ударів по об’єктах терористів «Хезболли» у Лівані. Це була відповідь на підготовку запуску ракет «Хезболлою».

В середу, 21 серпня, армія Ізраїлю завдала удару по осередку терористів «Хезболли» на півдні Лівану, що обстрілював ізраїльську територію.

Раніше лідери США, Єгипту і Катару закликали Ізраїль та керівництво ХАМАС зустрітися на переговорах, щоб укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників у Секторі Газа.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь