“Йдуть найкращі”: у боях за Україну заruнув командир протитанкового взводу Георгій Шовкошитний

Суспільство

На війні за Україну загинув командир протитанкового взводу Георгій Шовкошитний. Його життя трагічно обірвалося 1 вересня поблизу Малої Токмачки, що в Запорізькій області.

Про загибель захисника повідомив у Facebook його батько Володимир Шовкошитний. Георгій добровільно мобілізувався до лав ЗСУ ще у квітні 2022 року і брав участь у боях на найважчих ділянках фронту.

“Загинув наш молодший син… З першого дня повномасштабного вторгнення він пішов у ТРО, а з 22 квітня 2022 так само добровільно – в ЗСУ. Воював під Бахмутом, під Авдіївкою, на Сумщині. Загинув на Запоріжжі, як справжній Козак!” – пише батько захисника.

"Йдуть найкращі": у боях за Україну загинув командир протитанкового взводу Георгій Шовкошитний. Фото

Відомо, що батько героя Володимир Шовкошитний є письменником і видавцем, співавтором тексту Декларації про державний суверенітет України, був народним депутатом першого скликання Верховної Ради незалежної України та ліквідатором аварії на ЧАЕС. Також він є організатором і учасником перепоховання останків політв’язнів радянського режиму Василя Стуса, Юрія Литвина та Олекси Тихого з Сибіру до Києва.

“Щойно ми всім миром збирали кошти на дрони для його підрозділу, а сьогодні дізнаємося, що не стало нашого Гоги – це просто не вкладається в голові! Йдуть найкращі, а нам залишають нестерпний біль…Вічна слава Герою!” – пише дядько Георгія Віктор Шовкошитний.

Батькам та усім рідним також висловлювали співчуття їхні знайомі, друзі, земляки та односельці.


Копіювати

Залишити відповідь