Ймовірний вбивця Фаріон заявив, що його життю загрожує небезпека

Політика

19 вересня у Галицькому районному суді Львова відбулося засідання щодо обрання міри запобіжного заходу для В’ячеслава Зінченка, 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Cуд або продовжить його тримання під вартою, або змінить запобіжний захід.

Зінченко заявив, що вважає, що його життя під загрозою, зазначивши, що небезпека може надходити від російських спецслужб і радикально налаштованих осіб. Він також уточнив, що перебуває не в СІЗО, а в іншому місці з метою безпеки, і попросив залишити його там.

Адвокати Зінченка також подали клопотання про відвід двох прокурорів, стверджуючи, що донька Ірини Фаріон чинила на них тиск. Суддя відхилив це клопотання.

Раніше ми писали, що петиція на сайті Кабміну із закликом присвоїти Ірині Фаріон звання «Героя України» посмертно набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Також нагадаємо, що працівники Головного управління Нацполіції у Львівській області забезпечують охорону Софії Семчишин – доньки загиблої громадської діячки і мовознавиці Ірини Фаріон.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь