Кабачки з часником у томатному соку. Чудова закуска на зиму без стерилізації.
Сезон кабачків у самому розпалі, а значить час для заготівлі на зиму. Смачні та хрумкі кабачки в томаті вперше я спробувала в гостях у подруги. Сказати, що вони мені сподобалися, нічого не сказати. Я була у захваті. А коли дізналася рецепт, дуже зраділа, що готувати ці кабачки на зиму можна без стерилізації. Я давно вважаю, що при будь-якій стерилізації істотно зменшується вітамінний склад будь-якої консервації.
Коли я приготувала першу порцію, то її не вдалося занести в підвал – рідні з’їли відразу, так що довелося робити ще раз. Інформує Майстерня ідей.
Для приготування цієї смакоти я взяла на 3 літри:
Кабачків – 1,5 кг;
Часнику – 6 зубків;
Кропу – 3 гілочки;
Перцю горошком – 6 штук;
Лаврового листа – 4 штуки.
Для приготування маринаду знадобиться:
Томатний сік – 3 літри;
Цукор – 6 столових ложок;
Сіль – 3 столові ложки;
Оцет 9% – 6 столових ложок.
Покроковий рецепт приготування страви:
Молоденькі кабачки ріжемо на чотири частини, якщо потрібно – очищати від насіння і нарізати на брусочки.
На дно літрової банки укладаємо гілочку кропу, 2 зубчики часнику, 1-2 лаврові листки, 3 штуки перцю горошком і порізаний кубиками часник у кількості 2 штук. Далі нещільно накладаємо кабачкові брусочки.
Перемелені на м’ясорубці помідори виливаємо в каструлю і додаємо сіль – 3 столові ложки, і цукор – 6 столових ложок. Поки закипає томатний маринад, потрібно залити баночки з кабачками кип’ятком та прикрити кришками на 20-25 хвилин. Кип’ятити маринад томатний потрібно не менше 20 хвилин.
Після того, як минуло 20 хвилин, томатний сік прибираємо з плити і вносимо 6 столових ложок оцту, ретельно перемішуємо. Воду з кабачків зливаємо та на її місце заливаємо томатний маринад. Закриваємо баночки стерилізованими кришками і відправляємо під тепле покривало, попередньо перевернувши вгору дном баночки.
З вищеперелічених продуктів мені вдалося закрити 7-літрових банок кабачкової смакоти