Кабмін затвердив держбюджет-2025: названо пріоритети

Політика

Сьогодні, 13 вересня, уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Пріоритетами стали оборона та безпека нашої країни.

Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наступного року очікуються доходи на рівні 2 трлн грн, а видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн грн.

Пріоритетом цього бюджету стала оборона та безпека нашої країни, тому всі внутрішні ресурси хочуть направляти на ці цілі.

Видатки на оборону мають зрости щонайменше до 2,22 трлн грн, а більше грошей хочуть витрачати на українську зброю, техніку, дрони.Другим пріоритетом стане фінансування захищених статей бюджету. Понад 400 млрд грн планують виділити на соціальний захист, індексацію пенсій,, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує.

Ще 211 млрд грн буде направлено на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн на освіту.

Третій пріоритет уряду — це підтримка регіонів та бізнесу. Буде продовжено допомогу місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій, передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Крім того, буде продовжена програма гуманітарного розмінування та програма єОселя.

Новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами. Це має зробити капітальні видатки більш прозорими та ефективними.

В цьому напрямку пріоритетом буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики.

Головний фінансовий документ країни на 2025-й рік направлений на те, аби Україна вистояла та перемогла, зазначив Шмигаль.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції у Києві озвучив пріоритетні напрями роботи оновленого уряду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь