Кабмін затвердив продаж найбільшого заводу з видобування титанових руд

Політика

В Україні пройшов аукціон з приватизації державної Об’єднаної гірничо-хімічної компанії. Це найбільший завод з видобування титанових руд в країні.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів.

«Цього тижня також відбувся аукціон з приватизації державної Об’єднаної гірничо-хімічної компанії. Це найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення титанових руд», – розповів Шмигаль.

Переможець аукціону запропонував ціну в 4 мільярди доларів, крім того, він буде зобов’язаний інвестувати у технічну модернізацію підприємства щонайменше 400 мільйонів гривень.

«Сьогодні Уряд ухвалює рішення про продаж державного пакета акцій ОГХК за цю суму. Приватизація державних підприємств – це важливий елемент розвитку нашої економіки та збільшення інвестицій. Це також прозорість та зменшення корупційних ризиків, що є системною політикою», – розповів Шмигаль.Раніше Кабінет Міністрів України включив до переліку об’єктів великої приватизації завод «ВСМПО Титан Україна», який раніше був конфіскований у російського олігарха.

1 жовтня Фонд державного майна провів аукціон із приватизації єдиного майнового комплексу «Попівський експериментальний завод» у Конотопському районі Сумської області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь