Канада надасть Молдові кредит для підтримки українських біженців

Політика, Світ

Молдова отримає від Канади пільговий кредит на 120 мільйонів канадських доларів (близько $92 мільйонів) для допомоги у прийомі українських біженців.

Про це в Оттаві оголосила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

«Цією позикою ми виконуємо взяте перед Молдовою зобовʼязання щодо допомоги у прийомі українських біженців. Позика забезпечить важливу фінансову стабільність, поки Молдова втілює амбітну програму реформ і протистоїть постійним зусиллям Росії із дестабілізації її демократії», – сказала Жолі.

У її відомстві уточнили, що суверенна позика Канади буде надана Молдові на 10 років через Світовий банк. «Канада рішуче налаштована й надалі допомагати Молдові у підтримці українських біженців та довготерміновому економічному розвитку», – заявив з цього приводу міністр міжнародного розвитку Канади Ахмед Хуссен.

Як повідомлялося, сьогодні у Кишиневі проходить П’ята конференція Платформи партнерства Молдови, створення якої через 40 днів після повномасштабного російського вторгнення в Україну ініціювала Німеччина разом з Францією та Румунією.Раніше повідомлялося, що влада Швейцарії під час розгляду заявок на отримання соціальної допомоги враховуватиме фінансове становище українських біженців.

Також Швейцарія хоче, аби українські біженці більш активно шукали роботу, а тому планується скасувати для них отримання обов’язкового дозволу на працю, який видає місцева влада.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь