Канада рекомендує своїм громадянам покинути Ліван

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав громадян, які все ще перебувають у Лівані, записатися на евакуацію спеціальними рейсами, організованими урядом. Це рішення стало відповіддю на погіршення безпекової ситуації в регіоні.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією Трюдо, вже понад тисячу осіб змогли виїхати з країни, а 6 тисяч канадців зареєструвалися на виїзд. Чиновники планують евакуювати ще 2500 осіб протягом вихідних, а на понеділок і вівторок заплановано додаткові рейси.

«У нас все ще є місця на літаках, організованих Канадою. Ми закликаємо всіх канадців зайняти місця в цих літаках і покинути Ліван, поки вони можуть», — заявив Трюдо на саміті лідерів франкомовних країн у Франції.

Офіс Трюдо також повідомив, що, незважаючи на організацію евакуаційних рейсів, Канада не змогла заповнити всі місця своїми громадянами та запропонувала вільні місця людям з Австралії, Нової Зеландії, США та деяких європейських країн.Раніше ми писали, що Генштаб Сил оборони Естонії вважає малоймовірною масштабну регіональну війну на Близькому Сході.

Також нагадаємо, що Хашим Софі ад-Дін, імовірний наступник ліквідованого лідера Хезболли Хасана Насралли, можливо, загинув під час авіаудару Ізраїлю на південну частину Бейрута 4 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь