Каппеллетті в бульйоні: рецепт насиченої та смачної свіжої фаршированої пасти ЛИШЕ ОСВІЧЕНІ УЧАСНИКИ ОТРИМАЮТЬ ПОДЯКУ ЗА РЕЦЕПТ Рецепт у першому коментарі
ЛЯ ПАСТИ СВІЖИХ ЯЄЦЬ:
БОРОШНО 0 300 гр
ЯЙЦЕ 3
СІЛЬ за смаком
ДЛЯ НАЧИНКИ:
ТЕЛЯТИНА 100 гр
СВИНЯЧА КОРЕЙКА (або лопатка) 100 гр
ГРУДКА КАПЛУНА 100 гр
ТЕРТИЙ ПАРМЕЗАН 100 гр
ЧЕРВОНЕ ВИНО 50 мл
ОЛИВКОВА ОЛІЯ ЕКСТРА ВІДЖИВО 2 столові ложки
МОРКВА 1
ЦИБУЛЯ 1
СЕЛЬРА 1 ребро
ЯЙЦЕ за смаком
МУСКУСТНИЙ ГОРІХ за смаком
ПРОДАЖ за смаком
БЕБІ за смаком
ВАМ ТЕЖ ПОТРІБНО:
ЯЛОВИЧИЙ БУЛЬЙОН за смаком
БОРОШНО за смаком
Як приготувати капелетті в бульйоні:
Крок 1
Приготуйте начинку: м’ясо наріжте кубиками
Крок 2
Моркву, селеру і цибулю очистіть і наріжте звичайними кубиками
Крок 3
Налийте ароматні трави на сковороду з оливковою олією першого віджиму та злегка обсмажте їх.
Крок 4
Додайте м’ясо
Крок 5
Дайте йому добре підрум’янитися на повільному вогні
Крок 6
Влийте червоне вино і дайте йому випаруватися.
Крок 7
Накрийте кришкою і готуйте м’ясо приблизно 40 хвилин або до готовності: потім посоліть і поперчіть, зніміть з вогню і дайте охолонути.
Крок 8
Гаряче м’ясо перекласти в чашу блендера
Крок 9
Додайте яйце
Крок 10
Додайте пармезан
Крок 11
Присмачити тертим мускатним горіхом і все добре перемішати до отримання однорідної суміші.
Крок 12
Перекладіть м’ясну начинку в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште застигати в холодильнику на 1 годину.
Крок 13
Приготуйте яєчну пасту: зробіть лунку з борошном
Крок 14
У центр виливаємо яйця, злегка збиваємо їх зубчиками виделки і додаємо щіпку солі.
Крок 15
Енергійно перемішуйте руками, поки все борошно не з’єднається.
Крок 16
Сформуйте корж, загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на півгодини.
Крок 17
Після закінчення часу розділіть тісто на кілька частин і трохи присипте їх борошном.
Крок 18
Кожну частину тіста злегка розплющити руками.
Крок 19
Пропустіть його через машину для макаронних виробів, починаючи з самого товстого шару: як альтернативу ви також можете використовувати качалку, але в цьому випадку результат буде менш точним.
Крок 20
Отримане тісто скласти на себе і присипати ще борошном. : ви можете повторити цю операцію, навіть якщо тісто розірветься під час першого подрібнення.
Крок 21
Продовжуйте пропускати тісто через відповідну машину, поступово зменшуючи товщину.
Крок 22
Отримавши кілька аркушів товщиною від 6 до 8 мм, розділіть їх гострим ножем навпіл.
Крок 23
Обріжте краю
Крок 24
Розріжте тісто так, щоб вийшли численні вертикальні смуги шириною приблизно 4 см.
Крок 25
Потім виріжте квадрати розміром 4 см
Крок 26
Помістіть кульку начинки в центр кожного квадрата: будьте обережні, щоб не перевищити кількість, щоб капелетті не розкрилися під час приготування.
Крок 27
Візьміть квадрат з тіста
Крок 28
Складіть тісто поверх начинки, щоб утворився трикутник
Крок 29
Добре закріпіть краї, притиснувши пальцями начинку
Крок 30
З’єднайте два нижні краї трикутника
Крок 31
Закрийте ковпачки, наклавши два кути внахлест і запечатавши їх легким натисканням пальців.
Крок 32
Потім переверніть капелетті і трохи загніть верхній кут
Крок 33
Коли капелетті будуть готові, викладіть їх на присипану борошном обробну дошку. Потім відваріть макарони в киплячому м’ясному бульйоні і варіть 3-4 хвилини, або поки вони не спливуть на поверхню.
Крок 34
Розкладіть капелетті з бульйоном на окремі тарілки
Крок 35
Подавайте каппеллетті до столу і насолоджуйтеся ними гарячими
Цікавість:
Каппеллетті відрізняються від тортелліні не тільки розміром і товщиною (перші менш тонкі), але й способом їх приготування. Тортелліні традиційно закривають навколо мізинця або, в районі Модени, навколо вказівного пальця. Каппеллетті, з іншого боку, запечатуються шляхом делікатного з’єднання двох кінців трикутника.
місце для зберігання:
Каппеллетті з бульйоном можна зберігати в холодильнику, в герметичному контейнері, максимум 1 добу.