Капуста, хліб та м’ясо різко подорожчають: названі ціни, ще можна запастись

Суспільство

Ціни піднімуться на популярні продукти, скільки доведеться заплатити

В Україні зростає ціна не лише на автомобільне паливо, комунальні тарифи та продукти харчування. Восени подорожчає капуста, яловичина та пшеничний хліб. Про це повідомляють Телеграм-канали.

Як повідомляється, капуста білокачанна подорожчає майже втричі – з більш як 10 гривень за кілограм. Яловичина – на 10 гривень, пшеничний хліб – на 5 (за кілограм).

В Україні прогнозують зростання цін на продукти у осінньо-зимовий період.

У середньому, ціна на товари зросте на 20-30%. Причиною цього є відключення електроенергії, можливе підвищення податків, зростання заробітної плати в агросекторі та харчовій промисловості через дефіцит фахівців, проблеми з логістикою.

Варто нагадати, що у вересні на українців чекає низка змін і нововведень, таких як:

Підвищення акцизів на пальне буде поетапним протягом 4-х років і спричинить зростання цін на паливо до кінця 2024 року більш ніж на 9%.

У вересні цього року виплати ВПО продовжать ще на 6 місяців тим, кому допомогу призначено автоматично і хто писав заяву на продовження виплат.

Виплати за програмою “Притулок” через брак коштів призупинять з 1 вересня.

Навчальний рік у школах розпочнеться 2 вересня та триватиме до 30 червня 2025 року. У навчальних закладах розпочнуть роботу офіцери служби освітньої безпеки.

Після 1 вересня буде заборонено продаж, зберігання, транспортування та ввезення нікотинсодержащих товарів без акцизних марок.

Програма є Обитель стане доступнішою для молоді.

Очікується нововведення від “Укрзалізниці”.


Копіювати

Залишити відповідь