Карлос Сайнс переміг на Гран-прі Мексики, Ферстаппен заробив 20 секунд штрафу

Події України
Фото: Getty Images

Пілот Ferrari Карлос Сайнс виграв Гран-прі Мексики. Це його друга перемога у сезоні після тріумфу на Гран-прі Австралії та четверта загалом у кар’єрі.

Другим фінішу дістався пілот McLaren Ландо Норріс, а третю сходинку на подіумі посів Шарль Леклер із Ferrari.

Сайнс — переможець Гран-прі Мексики

Старт перегонів видався ефектним: Макс Ферстаппен обійшов Сайнса, який стартував з поул-позиції. А паралельно пілот RB Юкі Цунода зіткнувся із гонщиком Williams Алексом Албоном та вилетів за трасу. Це стало причиною сходження обох болідів.

Після рестарту гонки Ферстаппен заробив 10-ти секундний штраф за те, що виштовхав за межі траси пілота McLaren Ландо Норріса. Британець двічі опинився на узбіччі після обгону нідерландця та після його контратаки. У підсумку їх обох обійшов Шарль Леклер із Ferrari.

Згодом стюарди дали ще десять секунд штрафу Ферстаппену за отриману за межами траси перевагу.

Зазначимо, що через проблеми з болідом достроково завершив етап Фернандо Алонсо, для якого це було ювілейне 400-те Гран-прі у кар’єрі.

Четверту та п’яту позицію розділили пілоти Mercedes Льюїс Гемілтон та Джордж Рассел. Шостим фінішу дістався Ферстаппен.

Результати Гран-прі Мексики

В особистому заліку продовжує лідирувати Ферстаппен, у якого зараз 362 очки. Ландо Норріс іде другим із 315 очками, а Шарль Леклер – третій (291).

У заліку Кубка конструкторів лідирує McLaren із 566 очками, випереджаючи Ferrari (537) та  Red Bull (512).

На попередньому етапі Гран-прі США перемогу здобув Шарль Леклер. Сайнс став другим, а Ферстаппен піднявся на третю сходинку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Сан-Паулу, де 1-3 листопада очікується Гран-прі Бразилії. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Залишити відповідь