Картопляні оладки “Чудо”, буквально тануть у роті. Готую відразу подвійну порцію, розлітаються в одну мить

Світ

Скажемо вам однозначно – це дуже смачно! Вони дуже ніжні всередині, з шаленим смаком. Приготуйте і Ваші рідні будуть у захваті.

Інгредієнти:

  • Картопля -500гр.
  • Молоко -500мол.
  • Картопляний відвар -50мол.
  • Вершкове масло -30гр.
  • Цукор -2ст.л
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Сухі дріжджі -5гр.
  • Сода -1ч.л
  • яйця -2шт.
  • Борошно – 450-480 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для початку відваримо картоплю, у підсоленій воді, вага очищеної картоплі 500 гр. Картоплю зливаємо, залишивши 50 мл картопляного відвару. Готову картоплю перетворюємо на пюре. Вливаємо 500 мл молока, вливаємо 50 мл картопляного відвару.

Додаємо 2ст. цукру, половину ч. л. солі. Вливаємо 30гр розтопленого вершкового масла. Розбиваємо 2 яйця та додаємо 5гр. сухих дріжджів. Все перемішуємо і додаємо борошно, 200 грам. Тісто має вийти як сметана.

Залишимо тісто в теплому місці для підйому на 1:00.

Тісто обминаємо. До 250 г борошна додаємо 1ч.л. соди без гірки та перемішуємо. Додаємо до тіста, що підійшло. Тісто має вийти як на оладки, не стікати з ложки, а сповзати. Залишимо тісто постояти на 10-20 хвилин.

Тісто готове. Сковороду розігріваємо змащуємо олією, тут на Ваш розсуд, любите пожирніше, можна тоді лити більше олії, а можна взагалі смажити на сухій сковороді. Смажимо обов’язково на невеликому вогні під кришкою з двох боків приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку.

Подаємо оладки із запалу із жару до столу.

Завдяки додаванню соди нейтралізується запах і присмак дріжджів, а в результаті оладки виходять дуже ніжні – буквально тануть у роті.

Залишити відповідь