Катаcтрофа F-16 в Укpаїні! Розкpито нові дeталі. Такого ніxто не очiкував

Світ

Експерти розповіли про нові деталі інциденту, в якому загинув Олексій “Moonfish” і був знищений F-16.

Минув місяць з моменту катастрофи F-16 в Україні.

Незважаючи на секретність розслідування про цей інцидент, спливли деталі, які допоможуть заповнити деякі прогалини, about:blankBreaking Defense.

Як говориться в матеріалі, головним фактором у події могла стати небезпека місії. Загиблий Олексій “Moonfish” Месь, за їхніми даними, мав разом з іншими F-16, у координації з системами Patriot та іншими засобами протиповітряної оборони, збивати російські ракети та безпілотники.

“У тебе є частки секунди, щоб вирішити, захопити ціль і випустити ракети класу “повітря-повітря” по цих ракетах, що летять.

Вони летять із величезною швидкістю, і їх потрібно перехопити до того, як вони пролетять повз тебе”, – заявив один із пілотів для ЗМІ.

Американські винищувачі мають більш гнучкі системи управління, ніж радянські літаки, кращі радари і системи самонаведення, які, за словами льотчиків, були б ефективнішими проти крилатих ракет, таких як Х-32 та інших, які запускають по Україні.

Однак винищувачі – лише частина складної операційної сфери. Експерти оборонної промисловості України заявили, що місії з перехоплення ракет за участю винищувачів і наземних систем ППО вимагають точної координації.

Цю координацію ускладнює той факт, що ні винищувачі, ні наземні системи ППО не використовують систему “свій-чужий”.

На початку війни побоювання з приводу плутанини через використання однакових літаків на обох сторонах призвели до того, що система IFF не використовувалася, пише видання.

Ця практика зберігається і після введення в експлуатацію F-16. Це призвело до виникнення версії про те, що F-16 міг стати жертвою дружнього вогню.

Експерти повідомляють, що все ж таки є більш правдоподібна версія, яка полягає в тому, що літак міг пролетіти через “хмару уламків”, що утворилася після перехоплення російської ракети.

Ці фрагменти могли пошкодити двигун та інші частини літака, що призвело до його катастрофи.

Джерело

Залишити відповідь