Казначейство США почало використовувати штучний інтелект

Політика, Світ

Казначейство США застосувало штучний інтелект для повернення 4 мільярдів доларів, втрачених через шахрайство за минулий фінансовий рік. Це досягнення значно перевищує показники попереднього року, коли вдалося повернути 652,7 мільйона доларів.

Про це пише cointelegraph.

Міністерство фінансів розпочало використовувати штучний інтелект наприкінці 2022 року, впровадивши машинне навчання для автоматизації аналізу великих обсягів фінансових даних. Заступник міністра фінансів Рената Міскелл зазначила, що ці технології допомогли виявляти шахрайство, виявляючи приховані закономірності та аномалії в операціях.

На сьогодні Міністерство фінансів обробляє близько 1,4 мільярда фінансових транзакцій на загальну суму 6,9 трильйона доларів щорічно. Застосування ШІ продовжує розширюватися; у травні було анонсовано подальше впровадження технологій для боротьби з фінансовими злочинами.

Крім Мінфіну, інші державні органи США також впроваджують штучний інтелект. Наприклад, Служба внутрішніх доходів почала використовувати його для виявлення податкових махінацій. Згідно з прогнозами Juniper Research, обсяги шахрайства з онлайн-платежами можуть перевищити 362 мільярди доларів до 2028 року, що підкреслює важливість нових технологій у боротьбі з фінансовими злочинами.Раніше ми писали, що учені за допомогою штучного інтелекту створили голоси для скелетів тварин в Музеї зоології Кембриджського університету. Вони розповідають свої історії та листуються з відвідувачами через мобільні телефони.

Також нагадаємо, що OpenAI, компанія, що стоїть за ChatGPT, залучила $6,6 млрд інвестицій, що підвищило її оцінку до $157 млрд.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь