Керівник Хмельницької обласної прокуратури відповів на звинувачення Бутусова

Політика

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник підтвердив наявність інвалідності, але спростував інформацію журналістів про те, що отримав її незаконним шляхом.

17 жовтня журналіст Юрій Бутусов опублікував імена 49 прокурорів Хмельницької обласної прокуратури на чолі з Олійником, які, за його словами, скористалися корупційною схемою оформлення інвалідності та роками отримували гроші з державного бюджету. Бутусов зазначив, що майже всі прокурори Хмельницької області виявилися інвалідами 2-ї групи згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи.

За даними Бутусова, Олійник отримав пенсію в 2017 році у віці 37 років, а його дружина, прокурор Ірина Олійник, також оформила підвищену пенсію.

Олійник у своїй заяві підкреслив, що має проблеми зі здоров’ям через травму, отриману на роботі у 2005 році. Він отримав групу інвалідності у 2017 році, ще до призначення на посаду, і зазначив, що хвороба не заважає йому виконувати службові обов’язки.

Олійник підтвердив наявність інвалідності у 48 прокурорів, але не уточнив, чи є подружжя Олійників інвалідами 2-ї групи і чи отримали вони ці пільги завдяки зв’язкам з Тетяною Крупою.Бутусов у відповідь на коментар Олійника зауважив, що той не пояснив підстави оформлення інвалідності і переніс відповідальність на комісію. Він стверджує, що інвалідність Олійника була оформлена рішенням лікарки Крупи 19 липня 2017 року, а дружина отримала інвалідність у 2018 році.

Адвокатка Крупи Анжеліка Моісєєва назвала звинувачення Бутусова необґрунтованими.

Раніше ми писали, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником виявилися клієнтами скандальної голови медико-соціальної експертної комісії Тетяни Крупи. Вона за хабар оформила їм інвалідність.

Також нагадаємо, що Офіс Генпрокурора передав справу керівниці Хмельницького МСЕК Тетяни Крупи до НАБУ. Жінку підозрюють у незаконному збагачені на мільйони доларів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь