Керівник управління Мін’юсту організував корупційну схему з «безкоштовною» роботою в’язнів

Політика

Правоохоронці затримали керівника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. За даними слідства, посадовець змушував в’язнів «безкоштовно» працювати на деревообробному виробництві за грошову винагороду від підприємців.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується 6 областями України. Посадовець за винагороду дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених у виробництві їх продукції», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху на території одного з виправних закладів Львівщини.

Посадовець дозволив підприємцю зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, але за це він мав платити від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.«Абонплата» з липня по вересень склала понад 2 тисячі євро.

Після отримання неправомірної вигоди посадовця затримали правоохоронці та вилучили кошти.

Раніше Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака винним у хабарництві та засудив його до 7 років позбавлення волі.

САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направила до суду справу про хабарництво колишнього міського голови Сум та ексдиректора департаменту інфраструктури Сумської міської ради.

Також нагадаємо, що підозрюваний в спробі підкупу керівництва Мінвідновлення нардеп Андрій Одарченко дійсно втік за кордон, прокуратура вже ініціювала стягнення в дохід держави 15 млн гривень застави та оголошення його в розшук.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь