Кілька країн закликали ЄС припинити імпорт російського скрапленого газу

Політика, Світ

Голови комісій у справах ЄС парламентів Естонії, Латвії, Литви та Польщі закликали Європейський Союз якнайшвидше припинити імпорт скрапленого природного газу (СПГ) з росії.

Це питання обговорювалося під час їхньої зустрічі у Вільнюсі, повідомляє Postimees.

У своєму зверненні вони зазначили, що продовження закупівель російського СПГ залишає ЄС залежним від країни, яка використовує енергетичні ресурси як інструмент гібридної війни і маніпуляцій. Депутати наголосили, що кожен євро, виплачений росії за енергію, фінансує війну проти України і становить загрозу для Європи.

Парламентарі підкреслили, що наявні термінали СПГ у Європі повинні виконувати своє завдання — диверсифікувати джерела постачання енергії, а не використовуватися для імпорту російського газу. Вони також закликали до завершення імпорту газу з росії до 1 січня 2027 року, згідно з метою, встановленою Європейською комісією.

Звернення підкреслює важливість пошуку надійних альтернативних постачальників енергії з таких регіонів, як Центральна Азія, Близький Схід, США і Норвегія, щоб забезпечити енергетичну безпеку ЄС без нової залежності від інших нестабільних джерел.Раніше ми писали, що російський завод з експорту скрапленого природного газу (СПГ), що перебуває під санкціями, вперше відправляє партію в Азію.

Також нагадаємо, що підсанкційний газовий танкер рф помітили біля Суецького каналу під час перевантаження газу на непідсанкційний танкер ОАЕ.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь