Кіпр позбавив Ігоря Коломойського громадянства, – ЗМІ

Політика, Світ

4 вересня уряд Кіпру 4 вересня позбавив українського бізнесмена Ігоря Коломойського свого громадянства. Причиною стали відкриті проти нього кримінальні справи.

Про це повідомляє DW із посиланням на видання Philenews.

Кабінет міністрів країни отримав підтвердження того, що «паспорт був отриманий під фальшивим приводом і з приховуванням важливої інформації», частина якої стосувалася кримінальних справ, порушених проти Коломойського. Тому було ухвалено рішення про позбавлення його громадянства.У рішенні уряду також зазначається, що ще до моменту, коли кандидатура бізнесмена на отримання громадянства розглядалася, «було очевидно», що Коломойський є особою «підозрілого характеру», а його натуралізація «створює серйозний ризик ще більшого погіршення репутації для Республіки Кіпр».

«Паспорт був відібраний в основному через те, що Коломойський не повідомив у своїй заяві про те, що проти нього були порушені кримінальні справи за ухилення від сплати податків у Росії ще у 2008 році, а громадянство він отримав у червні 2010 року», – йдеться у матеріалі Philenews.

Крім Коломойського, кіпрський уряд позбавив громадянства ще сімох осіб. До списку увійшли єгипетський інвестор Мохаммед Салем та російський інвестор Максим Захарченко, його дружина та двох дітей.
Нещодавно Північний апеляційний господарський суд міста Києва підтвердив неможливість повернення державного «ПриватБанку» колишньому власнику Ігорю Коломойському.

Раніше ми писали, що олігарху Ігорю Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 1,8 млрд гривень. Але навіть якщо він їх внесе, вийти із СІЗО не зможе через чинний арешт в іншій справі проти нього.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь