Класичний торт «Наполеон»
Цей торт чисте задоволення, ніжна текстура, м’які коржі, просочені ароматним і дуже смачним заварним кремом. Звичайно для приготування цього шедевра вам доведеться витратити досить багато часу, але повірте його ніжність і солодкість того варті. Готуємо класичний торт «Наполеон»
Для тіста:
- Масло вершкове або маргарин вищого сорту – 400 г
- Яйце куряче – 2 штуки (середні)
- Борошно пшеничне – 700 грам
- Борошно пшеничне просеянная для розкочування – 100 грам
- Вода чиста дистильована кімнатної температури – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 1 столова ложка
- Сіль – щіпка
Для крему:
- Молоко незбиране пастеризоване 2,5 % жирності – 1 літр
- Цукор – 230 грам
- Куряче яйце – 3 штуки
- Борошно пшеничне просеянная – 3 столові ложки
- Масло вершкове пом’якшене – 300 грам
- Ванільний цукор – 1 пакет
Інвентар:
- Глибока піала – 2 штуки
- Столова ложка
- Їдальня вилка
- Ножа
- Металевий кухонний шпатель
- Холодильник
- Харчова плівка поліетиленова
- Глибока миска – 3 штуки
- Сотейник
- Плита
- Віночок
- Міксер
- Стакан
- Скалка
- Сито з дрібною сіткою
- Кришка від сковороди
- Противопригарный деко
- Духовка
- Обробна дошка
- Велике плоске блюдо
Приготування класичного торта «Наполеон».
Крок 1: готуємо тісто
У глибоку піалу налийте потрібну кількість прохолодною чистої дистильованої води, додайте в неї 1 столову ложку оцту і перемішайте інгредієнти столовою ложкою до однорідності. Потім в чисту суху піалу вбийте курячі яйця без шкаралупи, додайте щіпку солі і злегка збийте їх столовою виделкою до повного розчинення кристалів солі. Потім перелийте оцтову воду в піалу з збитими яйцями. Ретельно збийте 2 рідини виделкою протягом 2 – 3 хвилин до утворення на поверхні змішаних інгредієнтів легкої пінки
Після на кухонний стіл через дрібне сито просіяти потрібну кількість пшеничного борошна, укладіть на неї шматочки пом’якшеного вершкового масла і порубаєте інгредієнти ножем в крихту.
Сформуйте з олійною борошна гірку, зробіть у ній поглиблення і поступово вливаючи в неї яєчно –оцтову суміш почніть заміс тіста. Вмешивайте борошно в тісто, поки воно не стане більш щільним, але досить м’яким і пластичним.
Якісне тісто має бути ніжним, маслянистим і злегка липнути до рук.
За допомогою металевого кухонного шпателя готове тісто розділіть на 16 рівних частин. Скачайте з них кульки і по черзі загорніть в харчову поліетиленову плівку. Покладіть тісто в морозильну камеру на 40 – 50 хвилин, або якщо ваша морозильна камера вже занадто морозить, тоді краще покладіть тісто в холодильник на 1 – 1,5 години.
Крок 2: готуємо крем
Поки тісто примораживается і просочується маслом, приготуйте крем. У глибоку миску вбийте потрібну кількість курячих яєць без шкаралупи, злегка збийте їх міксером, 1 – 2 хвилин буде цілком достатньо. Потім додайте до яєць цукор і збивайте інгредієнти ще 2 – 3 хвилини на середній швидкості
Після введіть в миску, просіяне пшеничне борошно з ванільним цукром і збийте масу міксером до однорідної консистенції на маленькій швидкості протягом 2 хвилин. Тепер не припиняючи роботу міксера, введіть в отриману суміш потрібну кількість незбираного пастеризованого молока. Перемішуйте масу поки не переконаєтеся що її консистенція рівномірна без борошняних грудок.
Потім перелийте суміш в глибокий сотейник і поставте його на плиту, включену на середній рівень. Озброїтеся віночком і, не перестаючи помішувати рідку масу, доведіть її до кипіння. Як тільки молочна маса закипить, зніміть сотейник з плити і дайте рідини трохи охолонути до теплого стану. Молочна маса буде остигати, і згущуватися приблизно 30 – 40 хвилин.
Коли маса з молока, борошна та інших важливих інгредієнтів охолоне до потрібної вам температури, укладіть в чисту глибоку миску потрібну кількість пом’якшеного вершкового масла і збивайте його протягом 3 – 4 хвилин до пишноти. Потім ложкою за ложкою, введіть в теплу олію молочну масу, продовжуючи збивати вже сгущающийся крем міксером до пишноти і легкості, це займе приблизно 20 – 25 хвилин. Миску з готовим кремом відставте в сторону, дайте настоятися і повністю охолонути. За бажанням можна поставити крем в холодильник.
Крок 3: випікаємо коржі
Ну, а поки остигає молочна маса, ви можете приготувати коржі. Розігрійте духовку до 175 – 180 градусів Цельсія. Дістаньте з холодильника 2 порції тіста і розгорніть їх з харчової поліетиленової плівки. По черзі розкачайте тісто в пласти товщиною до 2 – 3 міліметрів з допомогою качалки.
Коли товщина тіста вас цілком влаштовувати, візьміть звичайну кришку від сковороди або дно від форми для запікання, викладіть на тісто і обріжте зайві шматочки, ножем формуючи, таким чином, коло.
Точно також, поступите і з другим розкатаним пластом тіста.
Потім візьміть противопригарный деко для запікання і присипте його невеликим шаром просіяного пшеничного борошна. Загорніть 1 пласт розкатаного тіста навколо скалки і акуратно перекладіть його на деко, який після поставте в розігріту духовку.
З допомогою виделки зробіть в сирому коржі часті проколи, чим більше проблем, тим менше набухне тісто, а коржі виходити рівні й акуратні.
Закрийте духовку, випікайте корж протягом 10 – 12 хвилин, за цей час тісто дійде до повної готовності і корж стане рум’яним. Після видаліть деко з готовим борошняним виробом з духовки, перекладіть корж на обробну дошку з допомогою кухонної лопатки, присипте деко новою порцією борошна і укладіть на нього другий пласт тіста. Підготуйте і випікайте другий корж так само як і перший. Діставайте тісто з холодильника поступово по 2 шматочки, і готуйте коржі тим же способом як і 2 попередніх.
Обрізки тіста, скачайте в кулю, розкачайте в пласт товщиною до 2 – 3 міліметрів, наріжте довільними шматками і выпеките в духовці до хрусткої скоринки, протягом 12 – 14 хвилин. Коли шматочки тіста пропечуться, дістаньте їх з духовки, дайте охолонути, розкришите руками в глибоку тарілку і після з допомогою столової вилки розімніть їх у більш дрібну крихту.
Крок 4: формуємо і прикрашаємо торт
Коли всі коржі будуть готові, а крем охолоне і згуститися, візьміть велике плоске блюдо і укладіть на нього 1 корж. Від загальної маси крему відокремте 1 склянку, накрийте його харчової поліетиленової плівкою і поставте в холодильник. Потім за допомогою столової ложки змастіть перший корж щедрою порцією крему, цілком достатньо 3 – 4 ложки. Потім укладіть на крем другий корж, злегка притисніть його рукою і нанесіть на нього шар крему. Формуйте торт, таким чином, поки у вас не закінчаться всі коржі. Якщо коржі будуть ламкими і не рівними, не хвилюйтеся після того, як торт осяде і просочиться вони стануть більш рівномірними. Коли торт буде сформований, поставте його в холодильник і дайте просочитися протягом 12 годин.
По закінченню потрібного часу дістаньте торт з холодильника разом зі склянкою крему. Використовуючи ніж, нанесіть залишився крем на бічні частини торта і присипте ваше виріб заздалегідь підготовленої крихтою з тіста. Торт готовий, пора заварити чай!
Крок 5: подаємо класичний торт «Наполеон»
Класичний торт «Наполеон» подається злегка охолоджений. Перед подачею його нарізають на порціонні шматочки, які укладають на десертні тарілки
Знаменитий класичний десерт приємно смакувати зі свіжим чаєм, чашкою кави, киселем, теплим парним молоком або смачним фруктовим соком. Цей торт буде чудово виглядати на вашому святковому столі. Готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся смаком дитинства!
Приємного апетиту!
Поради:
– Ви можете приготувати коржі за 2 – 3 дні до приготування торта. Це значно зменшить час приготування цього десерту.
– Під час приготування крему ви можете покласти вершкове масло в гарячу молочну суміш відразу, і перемішати масу з віночком до однорідності, але в такому випадку, вам доведеться спочатку остуджувати крем до кімнатної температури і після витримувати його в холодильнику протягом 3 – 4 годин до повного згущення
– Замість посипання з спечених коржів ви можете використовувати подрібнене в крихту печиво або горіхи.
– Подрібнювати спечені коржі можна з допомогою качалки або блендера.
– Якщо ви не впевнені у своїй духовці і деко краще застелити останній інвентар пекарської папером для того, щоб коржі не підгоряли.