КНДР кілька днів тому передала для рф балістичні ракети

Політика, Світ

росія отримала нові поставки балістичних ракет малої дальності Hwasong-11 від Північної Кореї, які вже використовувались для ударів по Києву влітку цього року.

Про це повідомляє The New York Times.

Під час аналізу уламків чотирьох ракет Hwasong-11, що були використані під час російських атак, експерти виявили виробниче маркування на декількох частинах, яке свідчить про те, що одна з ракет була виготовлена в 2023 році. Ця ракета була застосована під час обстрілу Києва 18 серпня. Інші три ракети, використані в липні та серпні, не мали чітких позначок, які б вказували на дату виробництва.

Ракети Hwasong-11 мають дальність близько 700 км і можуть бути оснащені ядерними або звичайними боєголовками. Зовні вони схожі на російські балістичні ракети 9М723 оперативно-тактичного комплексу Іскандер-М.

Раніше ми писали, що супутникові знімки зафіксували вантажне судно під російським прапором, яке підозрюють у транспортуванні балістичних ракет з Ірану до росії.Також нагадаємо, що Іран вкотре заперечив передачу балістичних ракет росії, зокрема після введення нових санкцій США.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь