КНДР могла відправити до рф понад 13 тисяч контейнерів із артснарядами, – розвідка

Політика, Світ

Із середини 2022 року Північна Корея могла відправити до росії понад 13 тисяч транспортних контейнерів. Ймовірно, там знаходилися понад 6 мійльнів 152-міліметрових артилерійських снарядів.

Про це пише Yonhap із посиланням на звіт військової розвідки.

КНДР відправляла до рф контейнери через свій східний порт Наджин.

Військові відстежували ймовірну передачу зброї країні-агресору з початку війни в Україні в лютому 2022 року.

«Щоб підготуватися до тривалої війни в Україні, росія пішла на офіційне оформлення Північної Кореї як бази постачання зброї та боєприпасів», – зазначили у виданні.З лютого цифри зросли вдвічі. Саме тоді міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік повідомив, що КНДР відправила до рф близько 6700 контейнерів.

Південна Корея та Сполучені Штати спільно стежать за можливістю відправки північнокорейських ракет до рф, оскільки саме такі характеристики мають ракети, випущені по Україні.

Військові підозрюють, що Північна Корея могла поставити рф 122-мм артилерійські снаряди, мобільні зенітні ракети та протитанкові ракети.

В обмін на підтримку Північної Кореї у сфері зброї росія може надавати технологічну допомогу північнокорейським ракетним та шпигунським програмам.

Раніше російські загарбники почали застосовувати проти Сил оборони північнокорейський далекобійний самохідний протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4, який може уражати цілі за межами прямої видимості на відстані понад 10 км.

Крім того, північнокорейська елітна делегація військового вишколу начебто їздила з візитом до росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь