КНДР намагається створити літак дальнього стеження на базі старого Іл-76

Політика, Світ

Північна Корея, очевидно, модифікує російський транспортний літак Іл-76, щоб отримати власне повітряне судно дальнього стеження.

Про це пише Yonhap.

Для Північної Кореї це може стати першою в країні платформою раннього повітряного попередження (AEW).

Про роботи над модифікацією літака стало відомо із супутникових знімків Іл-76 у Пхеньянському міжнародному аеропорту Сунан.

Один із трьох переданих Росією у 90-х Іл-76  не прикритий. На ньому видно дві вертикальні стійки, «що відповідає можливому кріпленню на куполі радара».Такі аеродинамічні модифікації свідчать про імовірне переобладнання Іл-76 для покращення льотних характеристик.

Якщо літак переобладнають, він стане доповненням до існуючої в Північній Кореї мережі наземних радарів великої дальності, оскільки країна в основному покладається на застарілі радянські та деякі китайські системи.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Південної Кореї оголосило про розгортання інтегрованої системи боротьби з північнокорейськими безпілотниками.

Раніше ми писали, що поліція Південної Кореї розпочала попереднє розслідування щодо платформи Telegram у зв’язку з підозрою у сприянні сексуальним злочинам.

Також нагадаємо, що Сполучені Штати і Південна Корея у четвер, 29 серпня, завершили великі щорічні навчання «Щит свободи Ульчі», які базувались на сценарії розв’язання КНДР повномасштабної війни із застосуванням усіх видів зброї, зокрема ракет різних типів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь