Колектив обласної дитячої лікарні виступив проти звільнення керівника закладу Григорія Корицького: медики обіцяють протести

Суспільство
Колектив обласної дитячої лікарні виступив проти звільнення керівника закладу Григорія Корицького: медики обіцяють протести

Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня – єдиний багатопрофільний заклад охорони здоров’я в області, який надає високоспеціалізовану медичну допомогу дитячому населенню віком до 18 років не лише краю, а й всієї України. Майже три десятки років заклад очолював заслужений лікар України, доктор медичних наук Григорій Іванович Корицький.

Однак Тернопільська обласна рада ініціювала звільнення багаторічного керівника комунальної установи, на думку медиків, з надуманих причин. 17 жовтня заступник голови обласної ради Ігор Сопель підписав відповідне розпорядження про звільнення з посади Григорія Івановича Корицького. Колектив лікарні не погодився з рішенням Тернопільської обласної ради. Медики підготували звернення та організували збір підписів щодо неприпустимості звільнення генерального директора (головного лікаря) Григорія Корицького та організували збір підписів до «Звернення громадськості щодо неприпустимості звільнення генерального директора (головного лікаря) КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР д.м.н. Корицького Григорія Івановича».

«Колектив лікарні розглядає дане звернення та звертається до Тернопільської обласної ради із проханням поновити на посаді генерального директора (головного лікаря) Григорія Івановича КОРИЦЬКОГО. У випадку відмови, колектив лікарні залишає за собою право на мирні протести згідно Конституції України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод», – ідеться в документі.

Медики зазначають, що саме під керівництвом Григорія Корицького Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня, яку він очолив у 1995 році, стала провідним закладом охорони здоров’я, де надається високоспеціалізована медична допомога дитячому населенню не тільки Тернопільщині, а й України. Тут відкрито сучасне відділення інтенсивної терапії новонароджених з виїзною неонатологічною бригадою та експрес-лабораторією. Реорганізовано відділення для недоношених новонароджених та педіатричне відділення новонароджених у відділення сумісного перебування матері і дитини.

При відділенні анестезіології з палатами інтенсивної терапії організована виїзна педіатрична бригада для надання невідкладної допомоги важкохворим дітям області, транспортування їх в спеціалізовані заклади України. У 2022 році проведено реконструкцію анестезіологічного дитячого відділення з ліжками для інтенсивної терапії з виїзною консультативно-педіатричною бригадою невідкладної та паліативної допомоги.

У березні 2002 року організовано центр медичної реабілітації для дітей з ураженням центральної нервової системи та вродженими вадами розвитку, а у 2024 році реорганізовано Центр комплексної медичної реабілітації дітей з ураженням нервової системи та порушенням психіки шляхом створення амбулаторного і стаціонарного відділень.

Проведена реорганізація та реконструкція операційних, які відповідають європейським стандартам, розгорнуто 6 операційних, в тому числі операційна для новонароджених; ургентна хірургічна операційна винесена в окремий блок. На базі лікарні створений центр дитячої хірургії, відкриті відділення дитячої онкогематології на 20 ліжок відповідно до європейських стандартів. А також комунікаційний центр взаємодії з пацієнтом. Діє сучасний кабінет комп’ютерної томографії, а також проведено капітальний ремонт рентгенологічного кабінету. У 2024 році відкрили центр ментального здоров’я тощо.

За період діяльності на посаді керівника єдиного в області багатопрофільного закладу охорони здоров’я для надання високоспеціалізованої медичної допомоги дітям у нелегкі для країни періоди (панування пандемії, війни) Григорію Івановичу вдалося зберегти єдину в області виїзну консультативно-педіатричну бригаду невідкладної та паліативної допомоги, чим вдалося зменшити рівень летальності серед дитячого населення; покращити матеріально- технічну базу закладу, провести ремонтні роботи у соматичних відділеннях лікарні, налагодити співпрацю із міжнародними благодійними організаціями та фондами, в результаті чого отримати як благодійну допомогу три належно обладнані автомобілі екстреної допомоги. За сприяння Міністерства охорони здоров’я отримано важливий у діагностиці стану здоров’я дітей – комп’ютерний томограф, а також за кошти обласного бюджету придбано сучасний цифровий апарат для проведення рентгенологічних досліджень.

Під керівництвом Григорія Корицького сотні лікарів змогли себе знайти та зреалізуватися, тисячі дітей отримали високоспеціалізовану медичну допомогу. Григорій Іванович – людина з величезним авторитетом серед колег та населення області, неодноразово був обраний депутатом обласної ради, є головою Асоціації головних лікарів області, захистив докторську дисертацію. Має більше 38 друкованих робіт, 25 рацпропозицій, видав монографію з питань інтенсивної терапії.

Тож працівники обласної дитячої лікарні вважають несправедливим рішення комісії обласної ради про звільнення їхнього керівника

Залишити відповідь