Коломойський пояснив, чому відмовляється виходити із СІЗО

Політика

Олігарх Ігор Коломойський принципово відмовляється платити заставу, щоб вийти на волю, бо вважає це рекетом.

Як повідомляє УНІАН, про це Коломойський заявив 25 вересня на засіданні Шевченківського райсуду Києва, який відмовив у зміні запобіжного заходу для бізнесмена із застави у розмірі 1 млрд 877 млн 360 тисяч гривень на домашній арешт або особисте зобовʼязання.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Олексій Глянь, який повідомив, що ця ухвала про відмову у задоволенні клопотання змінити запобіжний захід оскарженню не підлягає.

Під час судового засідання Коломойський пояснив, чому відмовляється вносити визначену судом заставу у розмірі 1 млрд 877 млн 360 тисяч гривень.

«Я вважаю, що це кримінальний рекет, який йде з самого верху. І з самого початку мені казали про те, що буде 3 мільярди з чимось, ще до того, як мене посадили. Мене попередили працівники служби СБУ у високих чинах, що буде мільярдна застава», – наголосив Коломойський.Бізнесмен зазначив, що розмір застави впродовж останнього року змінився з близько 3,9 млрд до 1,8 млрд гривень.

«Сама головна задача, щоб я сидів у в’язниці. Ось я сиджу», – пояснив Коломойський.

За його словами, відмова вносити заставу – це принципова позиція.

«Бо я вважаю, що це рекет на державному рівні із використанням усіх силових структур, і в тому числі судової влади. Мене взяли як заручника, посадили до в’язниці та вимагають гроші», – наголосив Коломойський.

Своєю чергою, адвокат В’ячеслав Краглевич нагадав, що кінцевий строк тримання Коломойського під вартою мав закінчитися 2 вересня 2024 року, однак сторона обвинувачення подавала клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на заставу.

Водночас Краглевич зазначив, що Коломойський не буде сплачувати будь-який розмір застави, який буде визначений судом.

«Ми просимо змінити цей запобіжний захід, який зараз встановлений, з застави відповідно на домашній арешт… або встановити відповідно особисте зобов’язання», – звертався до суду Краглевич.

Своєю чергою, адвокат Олександр Лисак наголосив, що застава не внесена, бо є непомірною. За його словами, Коломойський не вважає за потрібне вносити будь-які кошти, бо відсутня обґрунтована підозра і відсутні ризики, на основі яких була оголошена підозра.

Крім того, адвокат Олег Пушкар відзначив, що останній рік, під час тримання Коломойського під вартою, жоден ризик, про який каже сторона обвинувачення, не виправдався. Зокрема, Коломойський не намагався сховатися, ні на кого не впливав, ніякі документи не знищував.

Раніше ми писали, що олігарху Ігорю Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 1,8 млрд гривень. Але навіть якщо він їх внесе, вийти із СІЗО не зможе через чинний арешт в іншій справі проти нього.

Нещодавно Північний апеляційний господарський суд міста Києва підтвердив неможливість повернення державного «ПриватБанку» колишньому власнику Ігорю Коломойському.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь