Коли мені лінь, я завжди готую цей десерт. Наполеон у стакані: просто оближи пальці. Їх з’їдають за 2 хвилини. Ділюся рецептом в коментарях
Кожна ласун не може уявити собі життя без десерту. Однак часто буває ліньки возитися з приготуванням. Сьогодні ми запропонуємо вам рецепт Наполеона, який можна легко приготувати просто у склянці.
Продукти:
Приготування пісочної крихти:
Насипте муку біля глибокої миски.
Додайте сіль та цукор.
Натріть холодну вершкове масло|мастило| на великій терці.
Тщательно перемішайте масу до отримання пісочної крихти.
Обсмажування крошки:
Викладіть отриману крихту на сковороду.
Поставте сковороду на плиту на скромний вогонь.
Обжаруйте до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не підгоріло. Це триватиме близько 8-10 хвилин.
Приготування заварного крему:
У кастрюлю з антипригарним покриттям насипте цукор і додайте жовтки.
Влийте молоко і збийте все виночком.
Додайте|додайте| муку|борошно| і знову збийте до однорідної маси.
Поставте каструлю на плиту на скромний вогонь.
Заварюйте крем до загусання, близько 6-10 хвилин.
Зніміть з вогню та охолодіть крем.
Складання десерту:
Коли пісочна крихта та крем охолонуть, почніть складання десерту.
Викладіть у склянки чи чашки по 2 ст. пісочні крихти
Потім додайте по 2 ст. заварного крему.
Повторюйте кулі до заповнення ємності.
Охолодіть десерт біля холодильника близько години.
Подавайте до столу, прикрасивши до смаку.
Приємного апетиту!