Коли настав час для заміни батареї в планшеті?

Війна

Згідно з думкою багатьох експертів, автономне джерело живлення в планшеті, а саме акумулятор, здатне працювати без будь-яких проблем два-три роки. Головна особливість планшетного комп’ютера полягає в його тривалій роботі між циклами заряджання від блока живлення, тому у випадках швидкого зниження рівня заряду або систематичних вимкненнях пристрою за умови достатнього рівня заряджання, може свідчити лише про те, що акумулятор виробив свій ресурс і потребує повної заміни. В іншому випадку, головний плюс планшета – автономність, перетворюється на недолік, здатний сильно набридати користувачеві.

Ознаки, які свідчать про несправність акумулятора

 Існує низка найпоширеніших несправностей акумуляторних батарей, при прояві однієї з них, можна приступати до пошуку нового накопичувача енергії.

  1. Після падіння або нанесення сильного точкового удару в область акумулятора, батарея може бути деформована, пробита і повністю виведена з ладу;
  2. Швидка або мимовільна витрата енергії свідчить про виснажений акумулятор і вимагає його заміни. Калібрування в таких ситуаціях не допоможе;
  3. Після контакту пристрою з рідинами різних типів, на електронних компонентах контролера акумулятора виникають окислення, які призводять до виходу з ладу АКБ.

 Використання неякісної зарядки і часті перегріви призводять до порушення хімічних процесів і спучування батареї.

Пошук універсального типу батареї

 Для фірмових планшетів підібрати акб не складає ніяких труднощів, достатньо знати модель пристрою.  Наприклад, після переходу за посиланням https://www.aks.ua/catalog/akkumulyatory-dlya-planshetov/brand/samsung, вам стане доступний великий каталог акумуляторів для планшетів Самсунг, де 100% знайдеться необхідний для вашого пристрою варіант за адекватною ціною і з доставкою по всій Україні.

 Для китайських бюджетників діє абсолютно інший алгоритм. Попередньо потрібно розібрати планшет, щоб проміряти габаритні розміри акумулятора і оцінити, який тип керуючого контролера встановлений: двоконтактний або трьох, з додатковим температурним датчиком.

Залишити відповідь