Коли окупанти розпочнуть штурми на Запорізькому напрямку: відповідь ЗСУ

Політика

Російські війська можуть розпочати штурмові дії на Запорізькому напрямку приблизно через тиждень. Наразі окупанти проводять розвідувально-пошукові дії.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в ефірі телемарафону.

«Щодо того, чи почали (окупанти) свої вже більш активні штурмові дії на напрямках на Запоріжжі. Це біля Роботиного і біля Приютного. Наразі ще вони не розпочали ці штурми. Але хочу сказати, що ворог зосереджує вже на передових позиціях особовий склад цих штурмових груп», — сказав Волошин.

За його словами, ворог проводить рекогносцировку, розвідувально-пошукові дії, щоб провести розвідку і виявити передній край українських військ, де у них вогневі засоби.

«І в недалекому майбутньому — це буде приблизно 3-5 днів, а то і до тижня, розпочне вести ці штурмові дії малими групами піхоти для того, щоб захопити певні наші позиції та покращити своє тактичне положення, змінивши на власну користь конфігурацію бойового зіткнення», — розповів речник.Він зазначив, що наразі створення наступальних угрупувань ворога українська розвідка не виявила.

«Тобто зараз штурмові групи ці формуються з тих частин і з’єднань російських, які діють на цьому напрямку. Там, крім того, створюються ще такі підрозділи, які будуть проводити закріплення. Тобто штурмова група в складі невеликих груп піхоти від 5 до 10 чоловік будуть здійснювати штурми, а за ними далі будуть іти групи закріплення, які будуть тримати захоплені позиції, рубежі», — пояснив Волошин.

Раніше ми писали, що в Міноборони назвали бойові системи, які залишаються найпопулярнішими в Україні. Серед них зазначені DELTA, штабний комплекс «Кропива» та програмне забезпечення «Віраж-планшет».

Також нагадаємо, що начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов був присутнім на ключовому етапі звільнення Вовчанського агрегатного заводу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь