Коли в Україні випаде сніг, і якою буде зима: синоптики розповіли, до чого готуватись

Війна

Сніг та відчутні морози прийдуть в Україну лише у листопаді, запевняє синоптик Станіслав Щедрін.

Кінець вересня та перша половина жовтня будуть відносно теплими. Значне похолодання прийде в Україну лише ближче до зими.

Про це розповів у своєму блозі в Телеграма український синоптик Станіслав Щедрін

За даними експерта, до кінця вересня очікується суха та досить тепла погода із середньою денною температурою +25…28℃, а подекуди навіть до +30℃. І лише 26-28 вересня у країні можливі невеликі опади.

Досить теплою погода буде і в 1-2 декаді жовтня, але в 3 декаду вже прийде помітне похолодання та опади“, – розповів Щедрін.

Листопад, за його даними, буде мінливим щодо погоди. Сніг, опади та морози можливі локально вже у першій половині місяця, але серйозно похолодають в Україні вже у другій половині. Тоді варто очікувати мінусових температур та снігопадів.

Щедрін також попередив, що зима 2024-2025 років може бути досить суворою.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха у коментарі NV повідомилащо відчутне зниження температури в Україні відбудеться лише наступного місяця – у жовтні.

Вона підтвердила, що наприкінці вересня частину країни накриють атмосферні фронти. Невеликих дощів варто очікувати на Заході України, Житомирщині, Вінниччині та Київщині. Триватиме негода лише кілька днів.

На початку жовтня, за даними Птухи, температурне тло наблизиться до кліматичної норми і становитиме в середньому +15…20℃.

Залишити відповідь