Колишній міністру юстиції Польщі міг маніпулювати станом здоров’я

Політика, Світ

Колишній міністр юстиції та генпрокурор Польщі Збігнєв Зьобро дав свідчення в прокуратурі наступного дня після того, як не з’явився на слухання слідчої комісії Сейму, посилаючись на стан здоров’я.

Як повідомляє RMF24, Зьобро, який раніше цього року був діагностований з онкозахворюванням, дав свідчення 15 жовтня у справі щодо проведення обшуків у його домівці. Попереднього дня він не прийшов на слухання комісії Сейму, яка розслідує скандал із використанням шпигунського програмного забезпечення Pegasus.

Голова комісії Магдалена Срока нагадала, що Зьобро раніше був визнаний медично здатним для надання свідчень і якщо його стан здоров’я змінився, він мав подати відповідні довідки.

Зьобро того ж дня опублікував у соцмережах допис, де спростував звинувачення у вигадуванні хвороби та звинуватив Дональда Туска у брехні щодо його стану. На слуханнях комісії раніше вже виступили інші високопосадовці, зокрема Ярослав Качинський та Міхал Вос.

Раніше ми писали, що понад 60 польських військових отримали поранення і травми з початку 2024 року від нелегальних мігрантів, які проривають кордон з території Білорусі.Також нагадаємо, що комісія польського Сейму у справах зв’язків із поляками за кордоном дала позитивну рекомендацію щодо кандидатури Матеуша Натковського на посаду генерального консула Польщі у Вінниці.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь