Колишньому виконувачу обов’язків голови Нікопольської РДА дали 7 років в’язниці

Політика

Виконувача обов’язків голови Нікопольської РДА та двох його спільників засудили до 7 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомив Офіс генерального прокурора, Вищий антикорупційний суд визнав їх винними у розтраті та привласненні державних коштів шляхом зловживання службовим становищем, відмиванні майна, отриманого злочинним шляхом, а також службовому підробленні (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними прокуратури, у 2019 році посадовець разом із приватним підприємцем та інженером організував схему розкрадання бюджетних коштів. Він уклав кілька договорів на послуги з грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на суму понад 4 мільйони гривень, підписав акти виконаних робіт, знаючи, що вони містять неправдиві дані, оскільки роботи не були виконані. На основі цих актів кошти були перераховані підрядникам.

Попри заперечення вини з боку підсудних, прокурори змогли довести її повністю, використовуючи зібрані докази.

Справу було передано до суду після завершення слідства у 2021 році, а тепер триває строк на апеляційне оскарження вироку.Раніше ми писали, що 11 жовтня близько 21 години двоє хлопців віком 16 і 14 років підпалили трансформаторну підстанцію, розташовану у Харкові, внаслідок чого виникла пожежа.

Також нагадаємо, що військова контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента ФСБ на Донеччині.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь