Команда Міжнародного кримінального суду оглянула катівні росіян на Харківщині

Політика

Команда Міжнародного кримінального суду у супроводі прокурорів оглянула катівні, облаштовані російськими військовими під час окупації Харківської області.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

“Керівниця розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду Бренда Дж. Голліс разом зі своєю командою та начальником Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрієм Бєлоусовим оглянули катівні”, ‒ зазначили у прокуратурі.

Начальник управління протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Харківської обласної прокуратури Спартак Борисенко розповів, що прокурори спільно з іншими правоохоронцями виявили на Харківщині 25 катівень. Зібрані докази свідчать про те, що до затриманих застосовували тортури, фізичне, психологічне та сексуальне насильство. Людей майже не годували та давали пити тільки технічну воду. Спилювали зуби, зв’язували зап’ястя рук та за допомогою крану з металевим гаком піднімали тіла людей у повітря, виривали нігті, застосовували струм, який подавався через дроти, прив’язані до різних частин тіла, били гумовими палицями.Нагадаємо, що нещодавно в Офісі генпрокурора повідомили про ідентифікацію шістьох окупантів, які катували та знущались над цивільними на Харківщині на початку повномасштабного вторгнення росії у 2022 році.

Раніше ми писали, що ідентифіковано та повідомлено про підозру сімом військовослужбовців зс рф, причетним до воєнних злочинів під час окупації міста Буча.

Також нагадаємо, що ідентифіковано та повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни. Він застосував тортури до мешканця Великої  Димерки під час окупації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь