Команда непрофесійних астронавтів успішно повернулася на Землю

Політика

Космічний корабель приватної компанії SpaceX із командою непрофесійних астронавтів вранці 15 вересня успішно приводився біля берегів американського штату Флорида після п’ятиденного орбітального польоту.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На борту корабля – четверо астронавтів. Командир екіпажу – бізнесмен, мільярдер Джаред Айзекман, який оплатив місію. У 2021 році він уже літав у космос у складі місії SpaceX Inspiration4. Цього разу він вийшов у відкритий космос 12 вересня на висоті близько 700 кілометрів над Землею.

Окрім Айзекмана, у складі екіпажу – відставний військовий, льотчик-випробувач Скотт Потіт і дві співробітниці компанії SpaceX: інженери Сара Джілліс і Анна Менон.

Найбільша відстань від Землі склала 1400 кілометрів. Це – рекордна відстань в історії орбітальних польотів.Екіпаж також випробував нову модель скафандрів EVA, розроблену SpaceX. Передбачається, що вони зможуть використовуватись у польотах на Місяць і Марс.

Місія Polaris Dawn була комерційною. Вперше приватна особа, «космічний турист», здійснила вихід у відкритий космос.

Нагадаємо, що космічний телескоп James Webb від NASA/ESA/CSA сфотографував галактичну туманність NGC 1333, розташовану в сузір’ї Персея.

А одноразова ракета-носій Ariane 5 вивела на орбіту Землі телескоп James Webb. Космічна обсерваторія продовжить рух до точки Лангранжа.

Телескоп James Webb успішно завершив розгортання свого 21-футового дзеркала, яке вкрите золотом.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь