Командир військової частини отримав підозру у закупівлі спорядження неналежної якості

Політика

В Україні повідомлено про підозру колишнім командиру військової частини та директорці товариства з обмеженою відповідальністю. Використовуючи своє службове становище, вони з корисливих мотивів діяли для незаконного збагачення товариства за рахунок бюджетних коштів.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Екскомандиру інкриміновано недбале ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України), ексдиректорці ТОВ – шахрайство (ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підзрювані незаконно працювали з січня по березень 2023 року. Підозрювана поставила військове обмундирування, що не відповідало вимогам технічних специфікацій, технічним характеристикам та унеможливлювало його використання за призначенням, а командир частини прийняв цей товар за видатковими накладними, недбало поставившись до виконання своїх службових обов’язків.

Загальна сума завданих державі збитків складає майже 140 млн грн.За місцем проживання та роботи підозрюваних провели обшуки, було виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 20700 доларів США, 7100 євро, 231 тис грн, мобільні телефони, записні книжки і документацію.

Раніше повідомлялося, що на Донеччині судитимуть посадовця однієї з військових частин, через дії якого було розтрачено майже 20 тонн дизпалива. У ДБР завершили досудове розслідування щодо начальника логістики.

А на Волині скерували до суду скерували обвинувальний акт щодо директора зернової корпорації, який розтратив державне зерно на суму 3,4 млн грн.

Національне антикорупційне бюро затримало колишнього директора виробничого структурного підрозділу «Укрзалізниці» «Черкаський колійний ремонтно-механічний завод». Колишнього посадовця підозрюють у розтраті.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь