Компанія, яка купувала вкрадене вугілля з Донбасу є інвестором криптовалюти TON

Політика, Світ

Нідерландська компанія Stiron B.V., яка купувала вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей за схемами бізнесмена Сергія Курченка, вклала 10 млн євро в блокчейн-платформу Павла Дурова Telegram Open Network (TON).

Про це повідомляє російське видання The Moscow Times.

Stiron B.V, поряд з іншими компаніями з Нідерландів та інших країн, брала участь у купівлі вугілля і металів, вивезених з Донбасу за схемами, контрольованими Курченком, відомим як гаманець колишнього президента України Віктора Януковича.

У 2018 році Stiron B.V. інвестувала близько 10 млн євро в проєкт Дурова. Ці кошти надійшли через фіктивні компанії з Великої Британії та Чехії, які не володіли значними активами, проте через їхні рахунки проходили мільйони євро.

Проєкт Telegram Open Network (TON), що мав на меті створити блокчейн-платформу, залучив 1,8 млрд доларів інвестицій від різних фондів і приватних осіб, включно з відомими російськими мільярдерами Романом Абрамовичем, Юрієм Мільнером та Саїдом Гуцерієвим.Раніше ми писали, що після арешту генерального директора Павла Дурова Telegram змінить правила, щоб дозволити модерацію приватних чатів. Таким чином керівництво змінює свою позицію щодо незаконного використання месенджера.

Також нагадаємо, що засновник мессенджера Telegram Павло Дуров опублікував перший допис після затримання у Франції.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь