Комунальників в окупації змушують відмовлятися від заборгованостей по зарплаті

Політика

На тимчасово окупованих територіях України вже не вперше спостерігаються проблемі із заробітної платою. На цей раз, комунальників, які в окупації, змушують відмовлятися від заборгованостей по зарплаті.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

За даними інформаційного ресурсу, заяви про відмову від заборгованості заробітної плати збирають на підприємствах тимчасово окупованої частини Запорізької області. Відповідну вказівку від російської окупаційної влади отримали керівники цих установ, які охоче пішли на співпрацю із ворогом. Зокрема, мова йде про місто Бердянськ та комунальні підприємства «Горліфт» та «Бердянськвода».

«Люди почали масово звільнятися із муніципальних підприємств. Зрештою, у КП на тимчасово окупованих територіях України й без цього критичний брак кадрів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Центр національного спротиву нагадав, що колаборанти не можуть впорядкувати роботу громадського транспорту у тимчасово окупованому Донецьку. Через це на лінії виходять заледве третина автобусів, тролейбусів і трамваїв. Причиною став брак водіїв, яких масово мобілізували до лав армії рф.Загарбники систематично не виплачують бюджетникам в окупованому Луганську зарплати. Зокрема, проблема торкнулась і працівників транспортних установ.

Також нагадаємо, що російські загарбники вигадали новий спосіб, як паспортизувати населення на окупованих територіях України.

В липні поточного року в росії значно зросла прострочена заборгованість із зарплат. Так, за місяць суми, що не виплачено працівникам, стали більшими на 100,5 млн руб., а загальний розмір боргів роботодавців перед співробітниками досяг 427,4 млн руб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь