Контррозвідка Фінляндії визначила головну ціль російських диверсій

Політика, Світ

Головна загроза диверсій у Фінляндії пов’язана з наданням підтримки Україні.

Про це заявив новий керівник департаменту контррозвідки Поліції безпеки Фінляндії (Supo) Теему Ліікканен, повідомляє Yle.

Ліікканен вважає, що найбільша загроза диверсій у Фінляндії стосується транспортування або виробництва матеріальної допомоги для України.

За його словами, ті, кого підбурюють до диверсій, можуть навіть не знати, хто за цим стоїть, адже це приховують через посередників.

Ліікканен додав, що крім росії, за Фінляндією шпигує насамперед Китай, а також кілька інших країн, але в Supo не хочуть називати їх публічно.Проте Поліція безпеки не вважає ймовірним, що рф здійснюватиме широкомасштабні диверсії проти Фінляндії найближчим часом.

Тим часом, генеральний директор британської Служби безпеки (МІ5), Кен Маккаллум висловив занепокоєння щодо діяльності російських спецслужб, які прагнуть спровокувати хаос у Великій Британії та по всій Європі. Він також зазначив, що загроза з боку терористичних угруповань продовжує зростати.

Також нагадаємо, що російська розвідка завербувала ірландського депутата для роботи в якості «крота» і емісара – і прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс каже, що це його не дивує.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь