Корабельня, де побудували «Титанік», почала процес банкрутства вдруге за п’ять років

Політика, Світ

Власник корабельні Harland & Wolff, де в 1912 році побудували пасажирський пароплав «Титанік», запроваджує зовнішнє управління. Це різновид процедури банкрутства у Великій Британії, пише Bloomberg.

Це буде вже друге банкрутство Harland & Wolff за п’ять років.

Улітку компанія звернулася за фінансовою підтримкою до уряду Великої Британії, але отримала відмову. Міністри-лейбористи не схвалили кредитну лінію у розмірі 200 млн фунтів стерлінгів ($264 млн), яка була попередньо узгоджена попереднім консервативним урядом.

Це спонукало генерального директора Harland & Wolff Джона Вуда залишити свою посаду.

Harland & Wolff була заснована в Белфасті в 1861 році Едвардом Гарландом і Густавом Вольфом. На початку XX століття компанія стала найбільшим виробником пасажирських лайнерів у світі – на ній працювало понад 30 000 осіб. З 1909 до 1911 року на підприємстві велося будівництво найбільшого на той момент пасажирського лайнера «Титанік».

Загалом за час свого існування Harland & Wolff побудувала понад 1600 суден. Підприємство занепало, програвши конкуренцію іншим виробникам з Європи й Азії.

Тепер Harland & Wolff скоротить частину робочих місць і згорне непрофільні операції, включно й поромне сполучення на островах Сіллі, що лежать на південний захід від Англії, та невеликий бізнес у США.

Компанія очікує від 50 до 60 негайних звільнень, проте зазначила, що персонал, який працює на корабельнях, не буде звільнено.

Harland & Wolff володіє чотирма корабельнями: однією в Белфасті, двома в Шотландії та однією в Англії.

Активи компанії привернули увагу оборонних компаній, зокрема Babcock International Group Plc, повідомлялося минулого тижня.

У сьогоднішній заяві зазначається, що «декілька сторін» висловили зацікавленість у купівлі деяких чи всіх її дочірніх компаній.

Читайте також:

Рідкісне першокласне меню з «Титаніка» виставлять на аукціон пам’ятних речей, пов’язаних із затонулим океанським лайнером. Очікується, що меню коштуватиме 86 000 доларів.

Береговій охороні США вдалося виявити та підняти з дна Атлантичного океану уламки батискафу «Титан» та ймовірні останки загиблих.

В Австралії мільярдер Клайв Палмер хоче збудувати копію затонулого в 1912 році лайнера «Титанік».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь