Котлети з картоплі і кабачків із задоволенням їдять навіть діти: простий рецепт
М’які і соковиті овочеві котлети можуть замінити собою традиційні, приготовані з м’яса. Вони виходять такими ж смачними, як і звичайні, але можуть вживатися в їжу і вегетаріанцями, і віруючими людьми, що дотримують пости. Я часто балую своїх домочадців фірмовими соковитими котлетками з кабачками. Ділюся рецептом
Перелік продуктів
- Борошно – 6 столових ложок.
- Яйця – 2 штуки.
- Картопля – 1 кілограм.
- Морська сіль – 0,5 чайної ложки.
- Кабачки – 600 грам.
- Молодий зелений лук – 3 штуки.
- Сир пармезан – 400 грам.
- Часник – 3 зубчики.
- Чорний перець – на кінці ножа.
- Панірувальні сухарі – 200 грам.
- Соняшникова олія для смаження.
Рецепт приготування котлет
Почистить картоплю, вимийте його і наріжте кожен на кілька частин. Покладіть в каструлю, повністю залите водою і варіть від 15 до 20 хвилин. Готову картоплю повинен бути м’яким і легко протикати виделкою. Потім злийте всю рідину і подрібніть його до консистенції пюре
Відразу після того, як ви помістіть каструлю з картоплею на вогонь, починайте підготовку інших інгредієнтів. Кабачки ретельно вимийте, а потім протріть їх через тертку з великими вічками. Злегка посоліть, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Після чого відіжміть і перекладіть в глибокий посуд
Викладіть до них рубаний зелений лук, подрібнений часник, тертий пармезан і яйця. Також додайте трохи остигле картопляне пюре, борошно, присмачити меленим перцем і морською сіллю. Добре вимішайте інгредієнти фаршу і сформуйте з нього котлети.
Кожну за паніруйте в сухарях і викладіть на розігріту разом з маслом сковороду. Обсмажуйте з двох сторін до рум’яної рівною скоринки. Перекладіть на тарілку і подавайте овочеві котлети до обіду з соусом за своїм вибором або зі сметаною.