Кращий рецепт повітряних Панетоне. Тісто замішується ложкою.

Uncategorized, Життя

Бажаєте поринути в атмосферу Італії, не виходячи з дому? Спечіть ароматний Панетоне – традиційний італійський пиріг, який стане особливою «родзинкою» вашого святкового застілля.

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Підготовка. Підігрійте молоко. Замочіть цукати у коньяку та гарячій воді на 2 години. Змішайте 100 мл молока, цукор та дріжджі. Додайте борошно до консистенції сметани. Дайте опарі піднятися 10 хвилин.
  2. Тісто. Просійте борошно, змішайте з цукром і трішки солі. Збивайте жовтки кілька хвилин. З’єднайте жовтки, опару, борошняну суміш. Додайте дуже м’яке вершкове масло, збийте до однорідності. Введіть мед, місіть тісто за допомогою насадки. Дайте тісту піднятись 2 години під плівкою.
  3. Випічка. Змішайте цукати з тістом, додайте ванільну есенцію. Розкладіть тісто по формам, заповнюючи на 1/3. Дайте тісту піднятися на 1,5 години під плівкою. Випікайте в духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
  4. Прикраса. Приготуйте глазур із розтопленого зефіру або білків із лимонним соком. Прикрасьте готовий Панетоне за бажанням.

Насолоджуйтесь ніжним та ароматним пирогом, приготованим своїми руками!

Ось що нам знадобиться:
Борошно, 620 г;
Жовтки, 14 шт.;
Цукор, 220 г;
Мед, 2 ст.л.;
Вершкове масло, 230 г;
Молоко, 270 мл;
Пресовані дріжджі, 40 г;
Сіль, дрібка;
Ванільна есенція, 3 краплі;
Цукати (журавлина, родзинки, манго), 250 г;
Коньяк, 100 мл;
Гаряча вода, 100 мл

Залишити відповідь