Кращий рецепт повітряних Панетоне. Тісто замішується ложкою.
Бажаєте поринути в атмосферу Італії, не виходячи з дому? Спечіть ароматний Панетоне – традиційний італійський пиріг, який стане особливою «родзинкою» вашого святкового застілля.
Покроковий рецепт приготування страви:
- Підготовка. Підігрійте молоко. Замочіть цукати у коньяку та гарячій воді на 2 години. Змішайте 100 мл молока, цукор та дріжджі. Додайте борошно до консистенції сметани. Дайте опарі піднятися 10 хвилин.
- Тісто. Просійте борошно, змішайте з цукром і трішки солі. Збивайте жовтки кілька хвилин. З’єднайте жовтки, опару, борошняну суміш. Додайте дуже м’яке вершкове масло, збийте до однорідності. Введіть мед, місіть тісто за допомогою насадки. Дайте тісту піднятись 2 години під плівкою.
- Випічка. Змішайте цукати з тістом, додайте ванільну есенцію. Розкладіть тісто по формам, заповнюючи на 1/3. Дайте тісту піднятися на 1,5 години під плівкою. Випікайте в духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
- Прикраса. Приготуйте глазур із розтопленого зефіру або білків із лимонним соком. Прикрасьте готовий Панетоне за бажанням.
Насолоджуйтесь ніжним та ароматним пирогом, приготованим своїми руками!
Ось що нам знадобиться:
Борошно, 620 г;
Жовтки, 14 шт.;
Цукор, 220 г;
Мед, 2 ст.л.;
Вершкове масло, 230 г;
Молоко, 270 мл;
Пресовані дріжджі, 40 г;
Сіль, дрібка;
Ванільна есенція, 3 краплі;
Цукати (журавлина, родзинки, манго), 250 г;
Коньяк, 100 мл;
Гаряча вода, 100 мл