Країни НАТО повинні перестати звертати увагу на ядерні погрози путіна – генсек альянсу

Політика, Світ

Новий Генеральний секретар НАТО Марк Рютте в інтерв’ю Sky News запевнив, що союзники по НАТО не повинні боятися ядерного брязкання з боку російського лідера володимира путіна. Він підкреслив, що альянс є сильним і здатний відповісти на будь-які загрози.

Рютте зазначив, що щорічні ядерні навчання країн-членів НАТО, які розпочнуться наступного тижня, демонструють готовність альянсу протистояти агресії.

Він заявив: «НАТО сильний. Ми можемо протистояти будь-якому супротивнику… Нас ніколи не залякає будь-хто, хто намагатиметься нам погрожувати».

Генсек також наголосив на важливості продовження підтримки України через зброю, навчання та фінансування, щоб Володимир Зеленський мав сильну позицію на майбутніх переговорах. Відповідаючи на запитання про те, чи не ослаблює Україну те, що союзники, такі як Велика Британія і США, ще не надали дозволу на використання далекобійних озброєнь проти росії, Рютте сказав: «Я не впевнений, що це так».

На його думку, основне питання полягає в тому, щоб військова допомога продовжувала надходити в Україну, а також щоб посилювалося промислове виробництво і логістика. Він підкреслив, що жодна система озброєнь не може змінити результат війни, якщо підтримка не буде комплексною.Раніше ми писали, що міжнародній спільноті потрібно «перестати турбуватися про президентство Трампа» та його наслідки для України.

Також нагадаємо, що 14 жовтня, НАТО розпочне щорічні ядерні навчання Steadfast Noon. Вони проходитимуть в Бельгії, Нідерландах та не тільки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь