Кредит ЄС для України: міністр фінансів ФРН назвав очікувані терміни

Політика, Світ

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер заявив, що виділення Україні міжнародного кредиту на 50 млрд доларів може бути погоджене до кінця тижня. Зокрема ЄС готовий виділити 18 млрд євро.

Про це німецький урядовець заявив під час візиту в США, повідомляє Business Insider.

«Цього тижня ми стоїмо на порозі прориву в підтримці України», – сказав Лінднер.

Він також подякував США, які планують внести 20 мільярдів доларів.

«Це також відкриває шлях для підтримки з боку Європейського Союзу на суму 18 мільярдів євро», – заявив Лінднер.Ще 10 мільярдів доларів мають надати Велика Британія, Канада та Японія. Очікується, що сторони досягнуть згоди до кінця нинішнього тижня.

Лідери країн G7 погодилися надати Україні позику в розмірі 50 мільярдів доларів, яка має бути погашена за рахунок майбутніх прибутків від заморожених російських активів, у червні.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у вересні заявила, що в межах зобов’язань країн G7 частка Європейського Союзу становитиме до 35 мільярдів євро, і ту саму суму назвав канцлер Німеччини Олаф Шольц, зауваживши, що частка ЄС може зменшитися, якщо інші партнери збільшать свої зобов’язання.

22 жовтня Європарламент підтримав виділення з боку ЄС 35 млрд євро в межах зазначеної позики.

Варто нагадати, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на Заході було заморожено близько 322 млрд дол. (298 млрд євро)., а заморожені у Європі 280 млрд доларів можуть щороку приносити 3-5 млрд дол. прибутків.

В рамках кредиту G7 США готові надати Україні до $20 млрд. Він буде погашатися коштом прибутку від заморожених російських активів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь