Кремль відклав терміни відвоювання територій Курщини у ЗСУ, — ЗМІ

Події України


Наразі ситуація у Курській області динамічна.

Російська влада встановила нові дедлайни своїм військам на відвоювання території Курської області, якая перебуває під контролем Збройних сил України.

Як повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на джерела у Силах оборони, Кремль вимагає, щоб до 1 лютого Курщина була повністю вільна від українських військ, а до 25 лютого була створена буферна зона по цей бік кордону — на території України.

За даними видання, росіяни перекинули на Курщину понад 40 тисяч військ. Крім того, з’явилась інформація, що на цю ділянку фронту буде відправлена чверть 11-тисячного угруповання солдат з КНДР. Північнокорейських військових планують залучати до підміни російських угруповань та охорони об’єктів.

Наразі ситуація у Курській області динамічна і населені пункти протягом доби можуть переходити «з рук у руки». Хоча оборона ЗСУ не пробита, шанси на розширення плацдарму також вважаються невисокими.

«Добре це чи погано – залежить насамперед від завдань, які мала на меті ця операція. Численні співрозмовники видання і у військових, і у політичних колах називають кілька версій. За однією з них, ціллю України було відволікання окупантів від їхнього наступу на півночі Харківщини. Якщо і так – то цю ціль можна вважати певною мірою виконаною», — зазначає видання.

Значна частина окупаційних військ, яка була в резерві для розвитку наступу на Харківщини була переведена в Курську область..



Джерело

Залишити відповідь