Кулеба після звільнення з МЗС може очолити одне з важливих посольств, – джерело

Політика

Незабаром Верховна Рада може звільнити главу МЗС Дмитра Кулебу, який написав заяву про відставку. Йому можуть запропонувати очолити одне із важливих посольств України за кордоном.

Про це повідомили РБК-Україна власні джерела.

Йдеться про призначення Кулеби до Брюсселя, де, крім представництв України при ЄС та НАТО, є посольство України у Королівстві Бельгія та Великому герцогстві Люксембург.

Крім того, обговорювалися варіанти злиття цих посольств воєдино в рамках оптимізації.

«Але зараз, з урахуванням нашої інтеграції до ЄС та НАТО цей напрямок треба буде серйозно посилити», – сказав один зі співрозмовників.Тим часом в агентстві Bloomberg звернули увагу, що Кулеба є наймолодшим міністром закордонних справ Україн. У свої 43 роки він був помітним співрозмовником держсекретаря США Ентоні Блінкена та інших міністрів закордонних справ НАТО.

Неназваний співрозмовник, знайомий з питаннями кадрових перестановок, розповів, що тепер він зосередиться на зміцненні відносин України з Альянсом, оскільки вона прагне членства в НАТО.

Серед членів Кабміну, яких планується відправити у відставку під час перезавантаження уряду, буде глава МЗС Дмитро Кулеба, розповіли джерела «Української правди» в команді президента.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь