Курячий суп з рисом і сиром

Життя

Курячий суп з рисом і сиром цілком можна назвати дієтичним. Всі інгредієнти в ньому створюють свій букет смаку. Можна, звичайно, замінити дорогу цибулю-порей дешевшою ріпчастою цибулею, але смак супу вже буде трохи іншим.

Кілька порад приготування

  1. При варінні потрібно стежити, щоб рис не розварився, тобто зерна були м’якими, але пружними.
  2. Для цього супу краще взяти м’який сир, ідеально підходить саме «Вершковий».
  3. Для обсмажування найкраще використовувати вершкове масло. Щоб воно не горіло, капніть в нього зовсім небагато рослинної олії.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 350 г
  • Цибуля-порей – 120 г
  • Рис – 90 г
  • Сир плавлений м’який – 100 г
  • Кубики бульйонні курячі – 2 шт.
  • Вода – 1,2 л
  • Масло вершкове – 2,5 ст. л.
  • Петрушка зелень – 0,5 пучків
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Як приготувати курячий суп з рисом і сиром

Рис ретельно промити в теплій воді, температура води близько 35 ° С, до повного зникнення каламуті, а потім в гарячій воді, близько 95 ° С, для видалення жиру, що виступає на зернах в процесі зберігання.

Куряче філе обмити, обсушити і нарізати невеликими шматочками

Цибулю-порей, тільки білу частина, розрізати уздовж навпіл, а потім тонко нашаткувати поперек.

Розтопити на сковороді вершкове масло, додати кілька крапель олії, щоб не горіло, викласти філе і обсмажити до легкої золотистої скоринки.

До м’яса додати цибулю-порей.

Все разом обсмажити до м’якості цибулі.

Зелень петрушки зв’язати ниткою в пучок.

Воду довести до кипіння, розчинити в ній бульйонні кубики, покласти петрушку і рис.

Варити протягом 10 хвилин, після чого додати філе з цибулею-пореєм, поперчити і посолити за смаком.

Все поварити ще 5 хвилин на повільному вогні.

З каструлі вийняти пучок петрушки і додати сир.

Суп зняти з плити, швидко перемішати, дати сиру повністю розплавитися і відразу ж зняти з вогню.

Курячий суп з рисом і сиром готовий.

При подачі суп можна посипати рубаною зеленню кропу. Смачного!

Залишити відповідь