Квашені баклажани по-одеськи

Війна

Квашені баклажани по-одеськи

Квашені баклажани по-одеськи

Квашені баклажани по-одеськи

Інгредієнти:
– Баклажани — 1 кг
– Морква — 2 шт.
– Велика цибулина — 1 шт.
– Часник — 4-5 зубчиків
– Свіжа петрушка — 20 г
– Рослинна олія — 2 ст. л.

Для розсолу:
– Вода — 200 мл
– Сіль — 1 ст. л.
– Перець горошком — за смаком

Час приготування: 72 години 40 хвилин  
Калорійність: 36 кКал / 100 г

Процес приготування:

Для приготування квашених баклажанів по-одеськи вам знадобляться такі продукти.

Видаліть плодоніжки баклажанів і зробіть кілька проколів виделкою по всій поверхні. У велику каструлю налийте воду, додайте сіль, потім опустіть баклажани. Варіть їх протягом 15 хвилин на слабкому вогні.

Після варіння вийміть баклажани і залиште їх у друшляку, щоб стекла зайва рідина. Викладіть їх на дощечку, накрийте зверху іншою дощечкою і поставте вантаж на кілька годин для видалення залишкової вологи.

Поки баклажани відтискаються, приготуйте начинку. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинній олії протягом 5 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Додайте дрібно нарізану петрушку і перемішайте. Начинку залиште остудитися.

Коли баклажани добре стекли, зробіть уздовж кожного надріз, не дорізаючи до кінця. Часник дрібно наріжте і розподіліть всередині баклажанів. Наповніть їх приготованою овочевою начинкою, щільно притискаючи її руками.

Щоб баклажани тримали форму, перев’яжіть їх нитками або гілочками селери. Складіть фаршировані баклажани у емальовану ємність.

Приготуйте розсіл: у кип’яченій воді розчиніть сіль, додайте перець горошком і дайте розсолу охолонути. Залийте баклажани цим розсолом, накрийте тарілкою і зверху поставте вантаж.

Залиште баклажани на 3 дні при кімнатній температурі. Після цього вони будуть готові до вживання. Зберігати їх можна в холодильнику до двох тижнів.

Смачного!

Це тoчно нікoли не Закiнчиться. Нiколи! Знайoмтесь! Це лікар-терапевт МСЕК Вiктор Влаcюк
У Вінниці лікар-терапевт МСЕК Віктор Власюк разом зі своєю дружиною-пенсіонеркою володіє 13 квартирами, серед яких елітна нерухомість площею 260 квадратів у центрі Києва.

Швидкий медовий пиріг🥮
Швидкий медовий пиріг🥮

Сватів ви в Єгипет відправили, а в мене картоплю просите! Так діла не буде! – Мама страшенно на нас облазилась, не знаю, що далі буде
Днями я страшенно посварилась з мамою.

Залишити відповідь