Китай міг постачати до США російський уран в обхід санкцій

Політика, Світ

США зафіксували значне зростання імпорту збагаченого урану з Китаю з кінця 2023 року, що викликало підозри у тому, що Китай допомагає росії обходити санкції.

Як повідомляє Reuters, після введення заборони на російський збагачений уран у США в кінці 2023 року, Китай почав постачати значні обсяги урану до Сполучених Штатів. Зокрема, наприкінці минулого року Китай експортував до США 242 990 кілограмів збагаченого урану, а у травні 2024 року – ще 123 894 кілограми.

Це стало несподіванкою для США, оскільки у період з 2020 по 2022 рік Китай не експортував уран до Штатів. У зв’язку з цим Міністерство енергетики США уважно моніторить імпорт з Китаю та інших країн, аби забезпечити виконання закону про заборону імпорту російського урану. Існують побоювання, що Китай може використовувати російський уран для збільшення своєї присутності на світових ринках, видаючи його за власний.

Раніше ми писали, що російська влада почала переводити торгівлю з Китаєм на криптовалюту.

Також нагадаємо, що судно берегової охорони Філіппін, яке п’ять місяців стояло на якорі біля спірної мілини Сабіна в Південнокитайському морі та через яке трапилося кілька небезпечних сутичок із китайськими кораблями, залишило цей район і повернулось до порту базування.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь