Китай почав розслідування проти Канади

Політика, Світ

«Попередні дані та інформація, отримані Міністерством торгівлі, свідчать, що обмежувальні заходи Канади, такі як додаткові тарифи на імпорт електромобілів та сталевих і алюмінієвих виробів із Китаю, підпадають під дію закону КНР про дискримінаційні заборони чи інші обмеження, вжиті проти Китаю у торгівлі, тому міністерством прийнято рішення розпочати антидискримінаційне розслідування щодо відповідних заходів Канади», – йдеться у заяві.Предметом розслідування, окрім згаданих електрокарів і виробів із сталі й алюмінію, стануть рішення уряду Канади не надавати субсидії покупцям китайських екологічно чистих авто і триваюче розслідування Оттави щодо сонячних панелей та іншого обладнання зеленої електрогенерації китайського виробництва, яке з високою імовірністю завершиться підвищенням тарифів на їх імпорт до Канади.

У торговому відомстві Китаю зауважили, що таке розслідування зазвичай триває три місяці, але за особливих обставин може бути продовженим.

Цього місяця Пекін також оголосив про плани перевірити імпорт ріпаку з Канади після того, як вона приєдналася до Сполучених Штатів і Європейського Союзу та ввела додаткові мита на китайські електромобілі у розмірі 100% і 25% на китайські вироби з алюмінію і сталі.

Нагадаємо, що так званий мирний план, який Китай просуває за допомогою Бразилії, лише дасть росії час на підготовку до нової війни.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен розкритикувала Китай за підтримку рф у війні проти України. Також вона звинуватила Пекін у тому, що він не дотримується правил міжнародної торгівлі.

Компанія з рф в Китаї розробила новий ударний безпілотник для використання у війні проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь