Китай вирішив посилити контроль за експортом товарів подвійного призначення

Політика, Світ

Уряд Китаю оголосив нові правила експортного контролю для товарів подвійного призначення, які набудуть чинності 1 грудня 2024 року.

Про це повідомляє CNBC.

Ці заходи спрямовані на посилення контролю за експортом товарів, що можуть використовуватися як у цивільних, так і у військових цілях, а також на забезпечення національної безпеки та глобального співробітництва в галузі нерозповсюдження зброї.

Це рішення ухвалене на тлі посилення санкцій з боку США, які звинувачують китайські компанії у допомозі росії у війні проти України через постачання товарів подвійного призначення, зокрема дронів. 17 жовтня США ввели санкції проти двох китайських компаній, стверджуючи, що вони допомагали у виробництві російських ударних дронів Гарпія.

Раніше ми писали, що ВМС Сполучених Штатів і Канади направили ракетний есмінець і фрегат через Тайванську протоку.Також нагадаємо, що у Китаї компанія Apple змогла збільшити продажі iPhone 16 на 20% за перші три тижні порівняно з минулою моделлю за той самий період 2023 року. Продажі зросли попри потужну конкуренцію.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь